STARKARE GOTLAND

Visbydagen med chans att vinna en segeljolle

Titta in i sjukvårdstält, bandvagn eller sambandsbil. Shoppa loss i pop up butiken eller ta chansen att vinna en segeljolle eller äventyrstur med fartyget Hoburg!

Det händer på Östercentrum under Visbydagen 1 oktober kl. 10-15. Besök de frivilliga försvarsorganisationerna och hitta det som passar dig. På plats finns representanter från flera av organisationerna, som visar upp maskiner och radio/sambandsapparater av olika slag även P18 finns här för att svara på dina frågor kring Försvarsmakten.

Sjövärnskåren slår på stort och har tävlingar med fina priser såsom en 2-krona segeljolle (begagnad) och en äventyrstur med sitt fartyg Hoburg. Hoburg ligger i Visby hamn under dagen och några av frågorna finns där – det går bra att starta i tävlingen i hamnen eller på Östercentrum. Besök dem och få kunskap om navigering och de olika

Röda Korset har pop up butik med second hand – intäkterna går till Världens Barninsamlingen.

Lottorna pratar mat och stabsassistenter och Blå stjärnan om djur och provtagning.

Frivilliga automobilkåren visar upp sin bandvagn och sjukvårdstält samt det elverk som är tänkt att strömförsörja en av de trygghetsplatser som är under uppbyggande inom vårt gemensamma projekt.

Frivilliga radioorganisationen har en sambandsutrustad bil på plats och berättar gärna mer om kortvågsradio och andra spännande saker.

Du träffar också Försvarutbildarna som pratar hemberedskap och vi har representanter från P18 på plats.

Självklart också presentation av vårt gemensamma projekt och information om Bastutbildning totalförsvar för intresserade