STARKARE GOTLAND

Ett starkare du – ett starkare Gotland

Nu lanserar vi en helt ny studiecirkel för dig som vill veta mer om totalförsvar, första hjälpen hjärtlungräddning och hemberedskap. Om du vet mer kan du också göra mer för att skapa och känna trygghet för dig själv och dina nära och kära.  Studiecirkeln görs i samverkan mellan Försvarsutbildarna, Röda Korset och Studieförbundet Vuxenskolan. Första tillfället blir nu i november med tre träffar, tre timmar, tre kvällar.

Studiecirkeln inleds av Försvarsutbildarna med Tillsammans försvarar vi Sverige, som tar dig på en historisk resa och landar i nutid med det totalförsvar som vi tillsammans kan stärka på olika sätt. Ett sätt är att du som privatperson får mer kunskap i dessa frågor.

Träff två är en praktisk utbildning i Första hjälpen hjärtlungräddning med Röda Korset där du får lyssna, se och göra olika praktiska övningar för att hjälpa någon som blivit skadad, fått andningsstopp, blödning mm.

Den tredje och sista träffen sker med Försvarsutbildarna i För din säkerhet – en hemberedskapsutbildning med tips och råd hur du kan förbereda dig för att vara redo, om det händer en kris i din närhet. En händelse som kanske gör att du blir begränsad att lämna ditt hem. Utbildningen innehåller även delar kring myndigheternas olika ansvar för befolkningen.